Mehevä kasvislasagne

Siirtymävaiheet aina aktivoivat ja inspiroivat. Kevät, syksy ja vuodenvaihde ovat sellaista aikaa, että energiat jylläävät ja saa aikaiseksi vaikka ja mitä. Niin kuin nyt kutsua ystäväpariskunnan syömään tuiki tavallisena torstai-iltana. Hyvää kotiruokaa, simppeli salaatti ja herkkujälkkäri, eipä sitä muuta tarvitse. Kuulumisten päivittelyä ja paljon naurua, parasta on se.

09

05

Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirja on yksi niistä keittokirjoista, jotka ovat kulkeneet mukanani teinivuosista lähtien. Mainio teos, jossa käytetään paljon kotoisia kasviksia ja eritoten juureksia. Nehän ne ovat terveellistä, edullista ja ekologista apetta tähän aikaan vuodesta. Syökää ihmiset juureksia! En ole tainnut kyseisen teoksen kasvislasagnea tehdäkään vuosikausiin, ja tomaattikastikkeen maistaminen herätti välittömästi voimakkaita makumuistoja. Kokonaisuus oli juuri niin herkullinen kuin muistelinkin! Tein muuten tomaattikastikkeen edellisenä iltana jääkaappiin odottelemaan. Juustokastikkeen valmistaminen ja lasagnen kokoaminen sujui sitten käden käänteessä vierailuiltana.

01

04

03

Kasvislasagne

Tomaattikastike
2 dl soijarouhetta
4 dl vettä
soijakastiketta
2 porkkanaa
1/2 palsternakkaa
pala juuriselleriä
rypsiöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl ohratärkkelystä
tilkka hunajaa
basilikaa
kirveliä
cayennepippuria
paprikajauhetta
suolaa

Juustokastike
5 dl maitoa
1 pss pakastepinaattia
0,5 dl ohratärkkelystä
1,5 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
kuminaa
muskottipähkinää

lasagnelevyjä
juustoraastetta

1. Liota soijarouhetta soijakastikkeella maustetussa vedessä parikymmentä minuuttia. Siivilöi ylimääräinen vesi pois.
2. Kuori ja raasta juurekset. Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja freesaa juureksia muutama minuutti. Lisää valutettu soijarouhe ja paista muutama minuutti. Kaada kulhoon.
3. Kaada tomaattimurska pannulle ja kuumenna. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla ohratärkkelyksellä ja sekoittele, kunnes tomaattimurska hieman paksuuntuu. Lisää juurekset, soijarouhe ja mausteet. Tarkista maku.
4. Juustokastiketta varten kuumenna maito kiehumispisteeseen. Lisää sulanut pinaatti ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla ohratärkkelyksellä. Ota kattila liedeltä ja sekoita juustoraaste joukkoon. Lisää mausteet.
5. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle tomaattikastiketta. Lisää kerroksittain lasagnelevyjä ja molempia kastikkeita, päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

06

07

10

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s