Välimerelliset polentakakkuset

Hei vaan ja mitä mainiointa vuotta 2014! Tämä blogi oli kyllä aivan heitteillä loppuvuoden, joskus elämä vain heittelee tielle niin runsain mitoin mielenkiintoista tekemistä, ettei siinä paljon ehdi kokkailla tai bloggailla. Uuden vuoden kunniaksi voisin kuitenkin lupailla taas tiuhempaa päivitysväliä…

001

002

Ajattelin aloittaa keittiössä sen sortin kevätsiivouksen, että käytän kaapeista pois kaikenlaisia randomeja ryynejä, etteivät ehdi mennä pahaksi. Ensimmäisenä käteen osui keväästä asti kaapissa pyörinyt polenta eli mannaryyniä muistuttava maissijauho. Tein siitä taannoin mansikoilla ja kookoksella höystettyä puuroa. Polenta on siitä hupaisaa, että kun se keitetään puuroksi, jäähtyessään se jankkiintuu varsin kiinteään muotoon. Silloin siitä voi tehdä vaikkapa suolaisen ”kakun”, jonka resepti löytyi The Essential Vegetarian Cookbookista. Oikein mainio lauantain iltapala!

005

003

004

Välimerelliset polentakakkuset

1 l kasvislientä
150 g polentaa
voita
pippuria
50 g parmesaania
pieni purkki valkoista tankoparsaa
90 g aurinkokuivattuja tomaatteja
60 g kivettömiä kalamata-oliiveja
yrttisekoitusta
oliiviöljyä

1. Keitä kasvisliemi kiehuvaksi, madalla lämpöä ja vispaa polenta hitaasti joukkoon. Jatka vispaamista viisi minuuttia. Sekoittele sitten puulusikalla, kunnes se pysyy pystyssä seoksessa ja polenta irtoaa kattilan reunoilta. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista voita ja mausta pippurilla (suolaa ei todennäköisesti tarvita kasvisliemen ja parmesaanin lisäksi).
2. Raasta parmesaani. Pilko parsa, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit hienoksi silpuksi. Sekoita huolellisesti polentan joukkoon ja mausta yrttisekoituksella.
3. Kaada seos kevyesti öljyttyyn irtopohjavuokaan ja taputtele tasaiseksi ja tiiviiksi. Anna jäähtyä, kunnes polenta on jähmettynyt. Irrota reunat, voitele öljyllä ja kuumenna uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile kuumana tai jäähtyneenä.

006

Polentan kaveriksi tekaisin simppelin salsan: pieni punasipuli, paprika ja kolme tomaattia silputaan ja maustetaan suolalla, pippurilla, cayennepippurilla, juustokuminalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Mums!

007

008

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s