Ohrattoa ja marinoitua fetaa

Huhuu, vieläkö täällä on joitakin? Vähän on nyt ollut taukoa kun ei ole kauheasti tullut kokkailtua. Ainakaan mitään bloggaamisen arvoista, osaatte te itsekin paistaa pakastevihanneksia.

09

02

01

No mutta, tämä resepti on toista maata, tätä hyvillä mielin mainostan. Se on peräisin mainiosta keittokirjasta nimeltään Jerusalem. Kirja on siitä kiintoisa, että sen ovat kirjoittaneet juutalainen Yotam Ottolenghi ja palestiinalainen Sami Tamimi. Molemmat kokit kasvoivat Jerusalemissa ja muuttivat sittemmin Lontooseen, missä he ystävystyivät ja loivat kukoistavan ravintola- ja herkkukauppabisneksen. Kirjassa on herkullisten reseptien ohella paljon mielenkiintoisia tarinoita ja upeita kuvia. Suosittelen!

05

04

06

Ohrattoa ja marinoitua fetaa

200 g ohranjyviä
30 g voita
90 ml oliiviöljyä
2 sellerinvartta
2 pientä salottisipulia (tai yksi tavallinen sipuli)
4 valkosipulinkynttä
tuoretta tai kuivattua timjamia
1/2 tl (savustettua) paprikajauhetta
1 laakerinlehti
4 suikaletta sitruunankuorta
1/4 tl chilihiutaleita
400 g tomaattimurskaa
700 ml kasvislientä
300 ml paseerattua tomaattia

1 rkl kuminaa
300 g fetajuustoa
(tuoretta oreganoa)

1. Huuhtele ohra kylmän veden alla ja valuta. Sulata voi ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä isolla pannulla. Paista pilkottua selleriä ja hienonnettua sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
2. Lisää pannulle ohra, mausteet, kasvisliemi, tomaattimurska, paseerattu tomaatti ja puoli teelusikallista suolaa. Sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi, madalla sitten lämpö miedoksi ja hauduta ilman kantta 45 minuuttia tai kunnes ohra on pehmennyt ja suurin osa nesteestä imeytynyt. Sekoita usein, ettei ohratto pala pohjaan.
3. Valmista sillä välin marinoitu feta. Paahda kuminaa kuivalla, kuumalla pannulla ja murskaa sitten kevyesti morttelissa. Murustele feta ja yhdistä se jäljelläolevan oliiviöljyn ja kuminamurskan kanssa. Kun ohratto on valmista, tarkista maku ja tarjoa marinoidun fetajuuston kanssa. Koristele halutessasi tuoreella oreganolla.

10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s