Frittata eli tuunaa mun munakas

No joo, täytyy sanoa että oli kyllä aika optimistinen ajatus, että jaksaisin kokonaiset kuusi viikkoa punnita jokaisen suupalani ja lappaa naamaani samoja asioita päivästä ja ateriasta toiseen. Kaksi viikkoa jaksoin, sitten totesin että elämä on aivan liian lyhyt tällaiseen pelleilyyn. Paino lähti kyllä laskuun, mutta niin lähti mielialakin. Koko ajan sai kamppailla valtavien mielitekojen kanssa, ja heti kun lopetin kuurin, ne katosivat. Ikinäkuunakoskaan en enää ala millekään kuurille, ja jos sellaista vihjailen, minut saa ihan vapaasti mukiloida. Empiiristen kokemusten perusteella parhaisiin tuloksiin pääsee, kun kehoa ruokkii maltillisilla määrillä laadukasta, monipuolista ruokaa ja sallii myös satunnaisen herkuttelun. Mielummin pehmeä ja onnellinen kuin v*ttuuntunut luikku. Sitäpaitsi, ruoka.❤

02

01

Tekisi nyt mieli postata jotain jonka kalorimäärällä huolehtisi parin sumopainijan energiatarpeesta, mutta laitetaan kuitenkin tällainen tervehenkinen aamiaisjuttu jenkkiläisen Whole Foods Marketin tyyliin. Italialainen frittata on ikään kuin vähän fancympi munakas ja sen juju on siinä, että täytteet ujutetaan munaseoksen sisään. Tässä versiossa täytteenä on kesäkurpitsaa, punasipulia, feta- tai vuohenjuustoa ja paprikaa. Tämä on taatusti hyvä alku päivälle, joten guten morgen vaan!

03

Kesäkurpitsafrittata

6 kananmunaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
punasipuli
puolikas kesäkurpitsa
fetaa tai vuohenjuustoa
säilöttyä paprikaa
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. korianteria, persiljaa tai ruohosipulia

1. Viipaloi punasipuli ja leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Kuumenna öljy isohkossa paistinpannussa ja paista kasviksia muutamia minuutteja, kunnes ne pehmenevät hiukan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausta avokätisesti suolalla ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle ja anna paistua.
3. Kun munaseos on lähes kokonaan hyytynyt, asettele pinnalle murusteltua juustoa ja paprikasuikaleita. Laita kansi päälle ja paista, kunnes frittata on täysin hyytynyt. Ripottele päälle silputtuja yrttejä, anna jäähtyä hieman ja tarjoile.

04

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s