Überkaakku ja uusi ilme!

Ihanaista perjantaita nassukat! Tämä on kuulkaa tämän blogin 50. postaus, ja vaikka se ei ole kauhean suuri määrä, omassa maailmassani se merkitsee suorastaan eeppistä pitkäjänteisyyttä ja harvoin koettua kykyä säilyttää mielenkiinto yhtä asiaa kohtaan pidempään kuin kolme tuntia. Sen kunniaksi suunnittelinkin vähintään yhtä eeppisen leipomuksen ja uusin samaan syssyyn vielä blogin ulkoasunkin, kun satuin löytämään tuolta WordPressin valmispohjista tällaisen joka heti kolahti. Onko kiva?

07

Tämä leipomus sai inspiraationsa saksalaisen ystäväni tuomista Werther’sin karamellitäytteisistä suklaakarkeista. Mietin että jos nämä ovat tällaisenaan aivan ihania, niin kuinka ihmeellisiä ne olisivat upotettuna BROWNIES-POHJAAN! Entäpä päällystettynä MAAPÄHKINÄVOIKUORRUTTEELLA! Ja päälle vielä hieman PÄHKINÖITÄ JA SUOLAPÄHKINÖITÄ! HÄH!

01

03

No aika helkutin ihmeellisiä, sen verran voin kertoa. Tarjoilin tätä useille ihmisille, ja vastaanotto oli erittäinkin suopea. Niin että mitäpä jos vaikka viikonlopun kunniaksi hemmottelisit kultamussukoitasi jollain, joka ei taatusti jätä sokerihampaaseen kolotuksen häivääkään! Brownies-resepti on peräisin aiemminkin mainitsemastani Kesän ilot –kirjasta, kuorrute taas ihkulta ruotsalaiselta tv-kokilta Leila Lindholmilta.

02

04

05

Überkaakku

Brownies-pohja

75 g tummaa taloussuklaata
75 g voita
2 munaa
2 dl ruskeaa sokeria
1,5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
50 g tummaa taloussuklaata rouhittuna
reilu kourallinen pekaanipähkinöitä
n. 15 kpl karamellitäytteisiä suklaakarkkeja

Maapähkinävoikuorrute

0,75 dl maapähkinävoita, mieluiten pehmeää
3 dl tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g Philadelphia-juustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)
pari rkl lämmintä kahvia
päälle suolapähkinöitä ja esim. cashew- ja pekaanipähkinöitä rouhittuna

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Rouhi pekaanipähkinät ja 50 grammaa suklaata, paahda pähkinärouhe kuivalla pannulla kevyesti.
2. Sulata voi ja 75 grammaa suklaata vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää suklaaseos koko ajan sekoittaen.
3. Kääntele varovasti joukkoon jauhot sekä pähkinä- ja suklaarouheet. Kaada taikina hyvin voideltuun uunivuokaan, taikinakerroksen tulee olla n. 2 cm paksu. Painele suklaanapit taikinaan ylösalaisin ja paista uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sekoita kuorrutuksen ainekset huolellisesti yhteen ja laita toviksi jääkaappiin. Levitä jäähtyneen brownies-pohjan päälle ja ripottele pinnalle rouhittuja suolapähkinöitä ja muita pähkinöitä sekä halutessasi vaikkapa pehmeitä kullanvärisiä sokerikuulia. Tarjoa kylkiäisenä vaniljajätskiä. Heitä henkinen kalorimittari seinään ja nauti!

06

08

4 kommenttia artikkeliin ”Überkaakku ja uusi ilme!

    • Heippa! Hienoa että ohje kiinnostaa.🙂 Joo, uskoisin että nuo on aika samanlaisia. Itse asiassa muistelen joskus noita Cloettan nappeja upottaneeni suklaakakun sekaan ja hyvin toimi. Sen muuten unohdin tuohon postaukseen lisätä, että brownies-pohja kannattaa tehdä reilusti etukäteen, jopa edellisenä päivänä, niin se ehtii muhia oikein makoisaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s