Rahkavohveleita

Näyttää neidillä olevan vohvelikausi meneillään, kun taas piti kaivaa vohvelirauta esille. Mutta hei, ei se mitään! Nämä olivat ihan tosi hyviä! Tuli nimittäin mieleeni, että kun kerran vaikkapa mascarponea tai ricottaa käytetään vohveleihin ja pannukakkuihin, niin miksei sitten maitorahkaakin.

05

Valion sivuilta löytyikin sitten resepti, josta tosin hyödynsin lähinnä mittasuhteet ja korvasin höpöhöpöaineksia vähän ravinteikkaammilla. Tuloksena oli kymmenkunta ihanan pulleaa ja täyteläistä vohvelia. (Kokeilin muuten myös mustikoiden ripottelua vohveliraudalle levitetyn taikinan sekaan. En suosittele, karsinogeeneiksi muuttuvat.)

02

01

Rahkavohvelit

3 kananmunaa
200 g rahkaa
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl ruokosokeria
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat kevyesti, sekoita joukkoon rahka ja jauhoseos. Lisää maito ja öljy. Paista öljytyllä vohveliraudalla kullanruskeiksi. Tarjoa hillojen ja marjojen kanssa.

03

04

07

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s