Spagettikastiketta kirsikkatomaateista

Juuh, kyllä festarit ovat kesäihmisen parasta aikaa, varsinkin Ilosaarirock. Ihan älyttömät kemut taas kerran! Muutenkin oli hieno parin viikon kesäreissu, paljon tuli nähtyä ja koettua. Kotiin ja arkeen palaaminen on tuollaisten rymistelyjen jälkeen aina yhtä rankkaa, mutta toisaalta oli kiva päästä taas omaan keittiöön hääräilemään. Kovin suunnitelmalliseen kokkailuun en vielä ole kyennyt, mutta yhdistämällä reissueväiden jämät, jääkaapin hyvin vähäiset antimet ja paluumatkan pikaisen kaupassakäynnin tulokset syntyi sattumalta tosi hyvä pastaruoka. Tätähän täytyy tehdä ihan tarkoituksellakin!

04

01

03

Spagettia kera kirsikkatomaattien, oliivien ja metwurstin

250 g spagettia
kaksi pientä punasipulia
kaksi valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
kaksi rasiallista kirsikkatomaatteja
0,5 dl kermaa
vajaa desi mustia kalamata-oliiveja
noin 6 siivua (chili)metwurstia
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria
Provencen yrttisekoitusta
chilirouhetta

1. Laita ensin spagetit kiehumaan ja valmista niiden kypsyessä kastike.
2. Viipaloi sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä pehmeiksi. Halkaise kirsikkatomaatit, lisää pannulle ja paista keskilämmöllä kymmenisen minuuttia eli kunnes ne ovat pehmenneet ja osa nesteestä on haihtunut. Lisää tomaattipyre, mausta suolalla, pippurilla, yrttisekoituksella ja chilirouheella. Jos metwurstit ovat mallia chili, käytä chilirouhetta maltillisesti.
2. Lisää kastikkeeseen kerma ja kuumenna hetken aikaa. Paloittele oliivit ja metwurstit ja sekoita kastikkeeseen. Valuta spagetit ja sekoita hyvin kastikkeen kanssa. Tarjoa heti.

02

05

06

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s