Coleslaw ja raparperi-mansikkarahka

Kyllä sitä tuntee itsensä kovin aidoksi suomalaiseksi, kun kiertää kesäistä kotimaata vieraillen niin mökillä, festareilla kuin kaupunkikohteissakin. Viimeisen viikon aikana aktiviteetit ovat vaihdelleet aamuöisen järvimaiseman tuijottelusta Ruisrockin valtaisaan ihmispaljouteen ja kesäisen Turun ihasteluun, ja aivan mahtavaa yhtä kaikki!

07

01

Hyvään lomaan kuuluu hyvä ruoka, ja vatsanseudusta päätellen tämä loma on ollut TOSI hyvä. Vaan ei sitä reissun päällä turhia stressata kaloreista! Turussa ravintoloiden ja kahviloiden tarjonta teki vaikutuksen, ja erityisesti mieleen jäivät kortteliravintola Kertun makoisa lounas (reissulaiset huom, siellä voi myös pestä pyykkiä!), ravintolalaiva Cindyn ihana omena-hunajajäätelö sekä meksikolainen pikaruokapaikka Taco Nito runsaine burritoksineen. Nyt olen Tampereella ja loppuviikosta kutsuu Joensuu Ilosaarirockeineen, ties mitä herkkuja tässä ehtii vielä maistella!

03

02

Jotta blogi ei eläisi aivan hiljaiseloa, tässä ennen reissua tekemiäni sortteja. Uudet potut ja paistettu makkara saivat seurakseen Pirkan reseptillä valmistettua amerikkalaista coleslaw-kaalisalaattia, jälkkäriksi tein raparperi-mansikkarahkaa ihan omasta päästäni. Jostain syystä en ole koskaan tehny coleslaw’ta itse, mutta tilanne taitaa nyt muuttua koska tämä oli aivan tosi hyvää ja koukuttavaa! Rahkasta taas tuli mukavan täyteläistä, makean ja kirpakan liitto oli herkullinen ja paahdetut asiat toivat oman potkunsa. Silvuplee!

04

05

06

Coleslaw

2-3 porkkanaa
n. 200 g varhaiskaalta

1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
suolaa ja pippuria
1/2 tl sokeria

Sekoita kastikeainekset kulhossa. Raasta porkkanat ja suikaloi kaali mahdollisimman hienoksi. Sekoita kasvikset huolella kastikkeen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

13

14

08

Raparperi-mansikkarahka

300 g raparperia
3/4 dl ruskeaa sokeria
1/2 l mansikoita
1 tlk rahkaa
1 dl kermaa
kourallinen kookoslastuja
1 rkl mantelirouhetta

1. Poista raparpereista päät ja kuori, paloittele ne ja laita sokerin kera pieneen kattilaan. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
2. Paloittele mansikat. Paahda kookoslastut ja mantelirouhe kuumalla, kuivalla pannulla kevyesti.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja raparperihilloke, sekoita hyvin. Sekoita varovasti joukkoon mansikat sekä kookos ja mantelirouhe. Anna maustua ja viilentyä jonkin aikaa jääkaapissa.

09

11

12

15

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s