Chilillä maustettua porkkana-papusalaattia ja lime-mansikkamoussekakkua

Kappas, sehän on jo heinäkuu, ja edellisestä bloggailustakin ties kuinka kauan. Hyvän kesän merkki, kun ajantaju katoaa ja aikaa tulee vietettyä ihan muualla kuin läppärin ääressä! Vaan korjataanpa tämä blogivaje tässä ja nyt.

Ekana vähän erilainen salaatti, jota on tullut tehtyä jo pariin otteeseen tänä kesänä, ja molemmilla kerroilla vastaanotto on ollut varsin ihastunut. Ohje on peräisin Nina Dreyer Hensleyn, Jim Hensleyn ja Paul Lowen kirjasta Kesän ilot. Jäljempänä taas Pirkan sivuilta bongaamani lime-mansikkamoussekakku, jota tarjosin valmistujaisissani. Jouduin puolittamaan täytteen määrän, sillä testikakku levisi iloisesti seistyään muutaman tovin pöydällä. Limen määrän kanssa kannattaa olla tarkkana ja lisätä sitä pikkuhiljaa maistellen, muuten vaarana on liian kirpeä kakku.

05

03

01

Chilillä maustettu porkkana-papusalaatti 

5–6 porkkanaa (voit käyttää myös bataattia)
chilirouhetta
200 g keitettyjä papuja
1 pienehkö punasipuli
100 g rucolaa
kivettömiä kalamata-oliiveja
fetajuustoa kuutioituna
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

1. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannussa ja paista porkkanaa ja chiliä, kunnes porkkana alkaa pehmetä.
2. Hienonna punasipuli. Lisää pavut ja sipulisilppu ja kuumenna kaikki ainekset.
3. Lisää silputtu rucola, oliivit ja fetakuutiot. Mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla ja mustapippurilla. Tarjoa lämpimänä tai anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

02

04

06

012

013

Lime-mansikkamoussekakku

Pohja

1 kananmuna
0,75 dl sokeria
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mansikoiden mehua

Täyte

250 g (pakaste)mansikoita
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g turkkilaista jugurttia
1 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 limeä
0,5 dl tomusokeria

Koristeeksi

tuoreita mansikoita
pehmeitä hopeahelmiä

1. Sulata mansikat ja mittaa 0,5 dl mehua pohjaa varten. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi.
2. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetken. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi kaakaojauhe sekaan. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja mehu vuorotellen vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi, paista uunissa noin 10 minuuttia ja jätä vuokaan jäähtymään.
3. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai blenderissä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limet huolellisesti, raasta kuoren vihreä osa talteen ja purista mehu.
4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää turkkilainen jugurtti, mansikkasose, tomusokeri ja limeraastetta vähitellen, noin puoli teelusikallista. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita täytteen joukkoon.
5. Kuumenna 2 ruokalusikallista limemehua kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ja sekoita huolellisesti täytteen joukkoon.
6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele hyytynyt kakku esimerkiksi tuoreilla mansikkaviipaleilla ja pehmeillä hopeahelmillä.

009

014

015

17

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s