Helppo ja superherkullinen valkosipulispagetti

Piti välillä syödä lämmintäkin ruokaa, kun eräs toinen intohimoinen kotikokkaaja vinkkasi klassisesta italialaisesta reseptistä, spagetista oliiviöljyn ja valkosipulin kera. Reseptin juju on, että valkosipulia paahdetaan hitaasti miedolla lämmöllä, jolloin se maustaa öljyn ja säilyy maultaan mahtavan mehevänä, vähän makeanakin. Jos valkosipuli ehtii ruskistua, kaikki on pilalla ja maku kitkerä. Tässä vaaditaan siis malttia, muttei onneksi kovin kauaa – jopa minä jaksan seistä hellan ääressä kymmenisen minuuttia. (No okei, kyllä minä tyhjensin tiskikonetta siinä ohessa, MUTTA vahdin silti haukkana!)

02

03

Hauskana bonuksena tämä Food Wishes -blogin resepti on videomuodossa YouTubessa, ja varsin hauskasti toteutettu video onkin. Pienensin annoksen kolmasosaan, jolloin siitä riitti oikein mojova annos yhdelle. Kiitokset vinkkaajalle!


04

05

Spagettia oliiviöljyn ja valkosipulin kera

100 g täysjyväspagettia
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
0,4 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria ja chilihiutaleita
0,8 dl tuoretta parmesaaniraastetta
kourallinen tai pari tuoretta basilikaa tai persiljaa

1. Kuumenna pastavesi kiehuvaksi ja lisää hieman suolaa. Laita spagetti kiehumaan.
2. Kaada öljy ja mahdollisimman ohueksi viipaloitu valkosipuli kylmälle pannulle, käännä liesi keskilämmölle. Kun öljy alkaa kuplia, käännä liesi neljäsosaan maksimitehosta. Sekoittele jatkuvasti ja ole va-ro-vai-nen ettei valkosipuli ruskistu. Lopputuloksen tulisi olla aavistuksen verran kullanruskea. Nosta pannu liedeltä ja lisää pari ruokalusikallista pastan keitinvettä, jotta paahtuminen loppuu.
3. Valuta spagetti ja kaada takaisin kattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla makusi mukaan. Sekoita joukkoon öljy ja valkosipuliviipaleet. Lisää noin kaksi kolmasosaa parmesaaniraasteesta sekä silputut yrtit, sekoita ja kaada lautaselle. Ripottele päälle loput parmesaaniraasteesta. Haarukoi menemään ja siirry ajatuksissasi roomalaiselle piazzalle, jakamaan ateriasi hurmaavan (ja yhtä lailla valkosipulilta löyhkäävän) Giorgion kanssa.

06

07

08

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s