Artisokkapastaa ja espressolla maustettua mascarponemössöä

Minäpä tein tuossa sellaisen tempun, että perustin Facebookiin chic pealle ihan oman sivun. Sieltä näkee uudet päivitykset aina tuoreeltaan, ja tarkoituksena on linkitellä sinne muutakin kiinnostavaa ruokaan liittyen. Sinnepä siis tykkäämään kivakiittijee!

07

09

04

Olipa vain hieno ja kesäinen viikonloppu! Aivan mahtavaa. Paljon tuli puistoissa ja kaupungilla hengailtua vailla huolta huomisesta, mutta perjantaina meininki oli sentään reipas, kun ystäväni kanssa teimme minun luonani vähän kevätsiivousta – toisin sanoen hän pesi ikkunat ihan superkirkkaiksi, ja minä levittelin parvekkeelle kerääntynyttä romua ja roskia ympäri kämppää. No sain minä siinä sivussa partsin puunattua kesäkuntoon, ja siellä kelpasi sitten urakan jälkeen syödä ja vähän viiniä naukkailla. Aika unelmadiili muuten jos minulta kysytään: sain puhtaat ikkunat ja vastapalvelukseksi pääsin kokkaamaan.

Miettiessäni ruokatarjoilua totesin kärsiväni akuutista pastavajeesta. Testaukseen pääsi siis jo pitkään kuolaamani artisokkapasta Chicho’s Kitchen -blogista. Vieraalle pitää tarjota jälkkäriä totta kai, ja sellaisen virkaa toimitti tällä kertaa myfoodbook -sivuston espressolla maustettu mascarponemössö. Ainoa vain, että korvasin tomusokerin hunajalla ja tumman suklaan tummalla kaakaojauheella. Alkuperäisessä reseptissä sanottiin että parfait, mikä minun mielestäni tarkoittaa jäädykettä, ja tämä maistuisi varmaan herkulta myös pakastimen kautta käytettynä. Tällä annostuksella pastaa tuli varsin iso satsi, moussea taas mojovat kulholliset kahdelle. Kumpaakin voisin helposti kuvitella tekeväni uudelleenkin!

05

06

08

Artisokkapasta

250 g penne-pastaa
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
6–8 artisokan sydäntä
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
parmesaania
suolaa ja pippuria
chilihiutaleita
persiljaa tai ruohosipulia

1. Kuullota paloiteltua sipulia ja hienonnettua valkosipulia oliiviöljyssä. Lisää neljäsosiin pilkotut artisokat ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pilkotut tomaatit liemineen (pilkkominen liemen seassa käy kätsästi puhtailla keittiösaksilla), mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä, hauduta 15–20 minuuttia.
2. Keitä sillä aikaa pasta al denteksi, eli pikkuista vaille kypsäksi. Valuta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää rutosti tuoretta parmesaaniraastetta. Koristele halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

10

Espresso-mascarponemousse

tuoreita tai pakastemarjoja maun mukaan
125 g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia)
1 rkl hunajaa
1,5 dl kermaa
vahvaa espressoa jäähdytettynä
vaniljasokeria
tummaa kaakaojauhetta

1. Laita pakastemarjat sulamaan.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone, hunaja ja vanilja kulhossa pehmeäksi ja ilmavaksi. Lisää kermavaahto varovasti sekaan ja mausta seos espressolla – kannattaa lähteä parilla teelusikallisella liikkeelle ja lisätä pikkuhiljaa, kunnes mokkaisuus saavuttaa toivotun asteen.
3. Jaa seos jälkiruokamaljoihin, koristele marjoilla ja kaakaojauheella.

01

02

03

11

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s