Pekonia, munaa, leipää ja juustoa… muffinssivuoassa

No niin, olisikohan se aika palata arkeen myös blogihommissa. Espanjassa hetkessä eläminen vei totaalisesti mukanaan, ja vaikka ruokaa tuli laitettua, en vain malttanut istua alas ja naputella kokkailuja blogimerkinnöiksi. Kun saattoi yhtä hyvin istua uima-altaan kupeessa palvomassa aurinkoa, useimmiten viinilasi kädessä. Tai kierrellä shoppailemassa, tai riehua kansainvälisillä ferioilla eli vuosittaisilla karnevaaleilla, joilla eri maat tarjoavat parastaan ruuan, juoman ja musiikin saralla. Älyttömät bileet, joille täytyy kyllä päästä uudestaankin! Oli ihan mahtava reissu, ja otti kyllä aikansa orientoitua taas normaalielämään. E viva España rytinällä sydämeni vei.
14
11
13
09
15
10
Espanja-kokkailuja on kyllä tulossa, mutta tällä erää tämän lauantain aamiainen. Tämä on taas sellaista elämänhallinta-osastoa, että katsokaapas kun olen kunnollinen ihminen ja teen tällaista viikonlopun spesiaaliaamiaista! Pekonia, munaa, leipää ja juustoa – jes. Yhdessä koossa muffinssivuoassa – hurraa! Ajatus koukutti minut välittömästi, ja idea toimii käytännössä yhtä hyvin kuin paperillakin. Tämä resepti on kotoisin blogista nimeltään The Noshery, joskin olen nähnyt vastaavia muuallakin. Tästä annoksesta tuli yhteensä kahdeksan muffinssia, juuri sopiva kahdelle aamiaistajalle.
01
02
03
Suolaiset aamiaismuffinssit
8 siivua täysjyväpaahtoleipää
8 siivua pekonia
4 munaa
juustoraastetta
suolaa, pippuria ja oreganoa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele peltinen muffinssivuoka, tai vuoraa kolot paperisilla muffinssivuoilla.
2. Leikkaa paahtoleivästä sopivankokoiset ympyrät joko pikkuleipämuotilla tai vaikka juomalasilla. Painele leipäpalat muffinssivuokien pohjalle. Jämäpalat voi kuivata ja jauhaa korppujauhoksi, eivät mene hukkaan.
3. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisiivuja kunnes ne ovat hieman rapeita, mutta vielä taipuisia.
4. Asettele pekoniviipaleet vuokiin ja lisää pari teelusikallista juustoraastetta kuhunkin. Laita uuniin 5 minuutiksi.
5. Vatkaa munat sekaisin ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Lorauta sopiva määrä kuhunkin vuokaan. Voit myös poistaa yksittäisistä kananmunista osan valkuaisesta ja laittaa sellaisenaan vuokiin. Itse en voi sietää löysää kananmunaa, joten vatkaan munat jotta koostumuksesta tulee munakasmainen. Laita muffinssit vielä uuniin noin 10 minuutiksi, tai kunnes kypsyys on mielestäsi sopiva. Tarjoile lämpiminä vaikkapa pilkottujen vihannesten kanssa.
05
07
08
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s