Vapputunnelmia ja herkkupikkuleipiä

Superhauskaa vappua, ja terveisiä Espanjan Aurinkorannikolta! Täälläpä sitä nyt omassa huvilassa katsellaan Välimerta ja ihmetellään, että voiko elämä olla tällaistakin. No näköjään voi! Vappusää pikkuhiljaa kirkkenee, aamulla oli vielä varsin harmaata ja koleaa. Mutta oli sää mikä tahansa, niin ollaan kuitenkin Espanjassa! Juuri ennen lähtöä tein viimeisen tentin, ja graduunkin on tiedossa vain viimeiset rutistukset kunhan täältä kotiudun, joten fiilis ei voisi paljon parempi olla.

02

01

Äärimmäisen mielissäni olen myös siitä, että pääsen hyödyntämään paikallista ruokatarjontaa oikein olan takaa, kun käytössäni on upea keittiö! Sitä odotellessa postaan parit pikkuleivät, joita tein ennen lähtöä leipomispalvelusta tarvitsevalle kaverille. Sopivat loistavasti vaikka vappupiknikille, ja ovat helppotekoisia eli käyvät myös hieman voipuneen kokin repertuaariin… Reseptit ovat Anna Bergenströmin kirjasesta Pieni kakkukirja, ja niistä on vuosien varrella tullut aika luottokamaa. Suklaakinuski-pikkuleivät olen aina tehnyt ohjeen mukaan, mutta Nissen kaurakorinttileipiin en ole koskaan tainnut käyttää korintteja, vaan useimmiten tavallisia rusinoita, mysliä tai suklaahippuja – erittäin suositeltava yhdistelmä kauran kanssa.

03

04

06

Suklaakinuski-pikkuleivät

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia (minulla oli kaapissa tummaa, joten käytin sitä)
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja (tai jotain hyvisversiota)
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi todella kuohkeaksi sokerin ja siirapin kanssa.
2. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe siivilöimällä. Sekoita voi-sokeriseokseen.
3. Pyörittele taikinasta vähän peukalonpäätä reilumpia palleroita uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä kevyesti haarukalla tai kämmenellä. Nämä leviävät varsin innokkaasti, joten jätä pikkuleipien väliin reilusti tilaa. Paista 15–18 minuuttia. Vahdi loppuvaiheessa haukkana, etteivät mene liian tummiksi! Toinen vaihtoehto on pyöritellä taikina kahdeksi tangoksi, litistää ne levyiksi ja kuvioida haarukalla. Levyt paistetaan ja leikataan pitkulaisiksi paloiksi hieman jäähtyneinä. Kummassakin vaihtoehdossa anna pikkuleipien olla pellillä, kunnes ne ovat kunnolla jäähtyneet.

09

10

Nissen kaurakorinttileivät

200 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
vajaat 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl kaurahiutaleita
runsas 1 dl korintteja
(vaihtoehtoisesti esim. 2 dl kaurahiutaleita ja 2 dl mysliä, jossa on paljon kuivattuja hedelmiä)

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero voi ja sokeri yhteen, sekoita sitten muut ainekset joukkoon (leivinjauhe sekoitettuna ensin vehnäjauhoihin).
2. Pyörittele taikinasta pienen saksanpähkinän kokoisia kuulia, asettele ne harvahkoon leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä kevyesti kädellä. Paista uunin keskiosassa 15–17 minuuttia. Jäähdytä pellillä.

07

08

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Vapputunnelmia ja herkkupikkuleipiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s