Parsaa balsamico-tomaattien ja halloumin kera

Toisen puolikkaan taannoin ostamastani parsapuntista käytin tällaisen reseptin testaamiseen, ja suosittelen ketä tahansa tekemään samoin. Resepti on kotoisin blogista, jonka nimen voin kyllä kevyesti allekirjoittaa – Italian Food Forever.

Tähän comboon sopii varmasti juusto kuin juusto, itse päädyin halloumiin. Jos se ei satu olemaan tuttu aine, niin kyseessähän on kyproslainen juusto, joka on siitä nerokasta, että sitä voi paistaa. Se ei toisin sanoen sula kuten tavallinen juusto, vaan pysyy kiinteänä – ja vie kielen mennessään. Sen verran kansainvälisessä maailmassa elämme, että aivan tavallisista lähikaupoista voipi sitä ostaa. Erään henkilön sanoin, ”varmaan paras asia mitä olen turpaani ikinä työntänyt.” Eipä ole kaukana totuudesta se!

01

02

03

Parsaa balsamico-tomaattien kera

200 g parsaa
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
runsas puoli rasiallista kirsikkatomaatteja
balsamiviinietikkaa
suolaa ja pippuria
halloumi-juustoa, vuohenjuustoa tai fetaa

1. Poista parsoista kova tyvi ja kuori tarvittaessa (eli jos kuori on paksu). Keitä tai höyrytä kypsiksi mutta rapsakoiksi, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista hienonnettua valkosipulia minuutti tai pari. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Paista kunnes ne alkavat pehmentyä, ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon pari ruokalusikallista balsamiviinietikkaa ja paista, kunnes se paksuuntuu.
3. Asettele parsat lautaselle ja kaada tomaatit liemineen päälle. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista halloumiviipaleet kullanruskeiksi. Vaihtoehtoisesti voit murustella annoksen päälle vuohenjuustoa tai fetaa.

04

05

06

07

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s