Quesadillamania

Tuota nuin. Tulipa osuttua melkoiseen tuplajättipottiin, kun etsin netistä ideoita mangopizzakokkailusta yli jääneille tortilloille. Halusin tehdä quesadilloja, mutta kaipasin vaihtelua tavanomaiselle tonnikala-salsa-juustoraastetäytteelle (alunperin siskoltani opittu versio, joka kyllä toimii kuin tauti!). Ajatuksena oli hyödyntää muitakin jämiä ja välttää kauppareissu.

Internetin ihmemaa ei taaskaan pettänyt. Niinpä tässä päivänä eräänä nautin aamiaiseksi maapähkinällä, hunajalla ja banaanilla täytettyä tortillaa With Style & Grace -blogin mukaan. Päivälliseksi höystin tortillat karamellisoidulla mangolla ja ananaksella, vuohenjuustolla, juustoraasteella ja balsamicosiirapilla, innoittajaja blogi nimeltä Fabtastic Eats.

01

02

03

Hyvänen aika miten HYVÄÄ! Yleensäkin toki tykkään kokkaamastani ruuasta, mutta nämä olivat suorastaan itkettävän herkullisia, etenkin nuo suolaiset. En voi muuta sanoa kuin että kokeilkaa itse!

Maapähkinäiset quesadillat

1 tortilla
1/2 banaani
maapähkinävoita
juoksevaa hunajaa
tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna tortillaa kuivalla pannulla kevyesti molemmilta puolilta. Levitä koko tortillalle maapähkinävoita, asettele toiselle puoliskolle banaaniviipaleita ja lorauta päälle hieman hunajaa (oma lisäykseni, toimii vain niin älyttömän hyvin maapähkinävoin kanssa!). Käännä pähkinävoipuolisko banaanipuoliskon päälle. Paista vielä tovi molemmilta puolilta, leikkaa kolmeen tai neljään osaan ja siivilöi halutessasi päälle hieman tummaa kaakaojauhetta.

04

05

Quesadilloja karamellisoitujen hedelmien ja balsamicon kera

2 tortillaa
mangoa ja ananasta (säilykkeenä tai tuoreena)
kookosöljyä
pieni pala punasipulia
ruskeaa sokeria
juustoraastetta
vuohenjuustoa
balsamicosiirappia

1. Karamellisoi hedelmät: kuumenna kookosöljy paistinpannulla, kuullota suikaloitu sipuli pehmeäksi, lisää viipaloidut hedelmät ja paista muutama minuutti. Lisää ruskeaa sokeria, sekoittele ja paistele, kunnes hedelmät ja sipuli ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.
2. Kuumenna toista tortillaa kuivalla pannulla, käännä sitten ympäri. Ripottele tortillalle juustoraastetta ja levitä päälle hedelmä-sipulisekoitus sekä vuohenjuustonokareet. Aseta toinen tortilla päälle ja paista kunnes juusto on sulanut. Käännä koko komeus sitten varovasti ympäri ja paista vielä pari minuuttia.
3. Aseta vadille, pirskottele päälle balsamicosiirappia ja leikkaa neljään tai useampaan osaan.

07

06

08

09

Balsamicosiirappi kuulosti sen verran namilta lisältä, että otin sitten asiakseni valmistaa sitä itse. Maailman helpoin homma: kuumenna balsamiviinietikkaa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes se paksuuntuu siirappimaiseksi. Omaani taisin keitellä puolisen tuntia. Vaklaile säännöllisesti, ettei se jämäköidy liikaa tai peräti pala.

Niin. Älyttömän. Hyvää.

10

11

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s