Uunimunakasta

Suolaiset piirakat ovat ehdottoman hyvä syy omistaa ruuansulatuselimistö, mutta oikeastihan niissä se täyte on se juttu – pohja on  paitsi rasittava tehdä, myös vähän sellaista turhaa höttöä, varsinkin reunat. (Tosin vielä turhempaa on mokkapaloissa se täytteen alle jäävä osuus.) Joskus onkin kiva tehdä ns. piirakkatäytettä, jota varmaan myös uunimunakkaaksi voisi kutsua. Joo, kutsutaan.

01

02

03

No sellaisen minä tänään joka tapauksessa tein,vieläpä ihan omasta päästäni. Täytteeksi laitoin parsakaalta ja karamellisoitua punasipulia, ja lopputulos oli kyllä varsin suunmukainen. Kokkaillessani muistin suuren idolini Nigella Lawsonin sanat, että hänelle tulee kovin turvallinen olo sellaisesta reseptistä, johon käytetään kokonainen paketillinen munia. Olen samaa mieltä. Tosin sitten kun punttisalin uuvuttamana on vetänyt noin 80 prosenttia paistoksesta, tulee myös turvallinen ähky ja harras toive siitä, ettei kananmunia turhaan ole päästetty kolesterolipannasta. Nooo mutta, kerrankos sitä!

05

04

06

Uunimunakas

6 kananmunaa
150 g voimakkaan makuista juustoraastetta
(kermaa)
200 g pakasteparsakaalta
1 punasipuli
(intiaani)sokeria
voita
suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia

1. Anna parsakaalin sulaa huoneenlämmössä, tai kiehauta se pienessä vesitilkassa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Suikaloi punasipuli ja kuullota se kuumassa voissa pehmeäksi. Lisää ruokalusikallinen sokeria, ja paistele tovi, kunnes sokeri on sulanut ja sipulit ovat mukavasti karamellisoituneet.
3. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mausta reilulla kädellä ja sekoita joukkoon juustoraaste sekä halutessasi kermaa.
4. Levitä parsakaalit laakeaan, öljyttyyn vuokaan ja kaada munaseos tasaiseksi kerrokseksi niiden päälle. Asettele punasipulit seoksen pinnalle. Paista uunissa puolisen tuntia, kunnes munaseos on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut. Uunimunakas on ehdottomasti edukseen jonkin aikaa vetäydyttyään.

Oikein mainio iltapala oli tämä raejuuston ja kalamata-oliivien kera nautittuna. Tämähän on taas sellaisia ruokia, että sekaan voi nakella vähän mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään. Seuraavalla kerralla laitan aivan ehdottomasti parsan ja punasipulin kaveriksi fetajuustoa!

07

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s