Tomaattisoppaa pastan kera ja helppoa raakasuklaata

Kun pääsiäisen alla selailin vanhasta The Essential Vegetarian Cookbook -opuksestani kasvismoussakan reseptiä, muistin myös toisen takavuosien lempparini, pastalla ja basilikalla ryyditetyn tomaattikeiton. Tämä on siitä kiitollinen resepti, että suurin osa aineksista löytyy yleensä kaapeista jo valmiiksi. Kun kaupasta nappaa mukaansa tuoreita tomaatteja ja punaisen paprikan, niin soppa onkin jo koossa. Minä ehdin tosin käyttää paprikan junaevääseen, mutta korvasin sen sitten parilla porkkanalla. (Ja jos kauppaan ei ehdi, niin vanha kunnon tomaattimurska to the rescue!)

01

02

03

04

05

Tomaattikeitto

500-750 g tuoreita tomaatteja
oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika (tai pari porkkanaa)
1 litra kasvislientä
3 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria
1 tl sokeria
kuivattua tai tuoretta basilikaa
2,5 dl täysjyvämakaronia (tai muuta pikkuruista pastaa)

1. Kalttaa tomaatit eli leikkaa niiden kantaan ristikkäinen viilto ja upota tomaatit kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Kaada vesi pois, anna tomaattien kuivahtaa ja jäähtyä hetki ja poista sitten kuoret. Pilko isohkoiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy ja paista pilkottua sipulia, valkosipulia ja paprikaa/porkkanoita 10 minuuttia. Lisää tomaattipalat ja paista vielä 10 minuuttia. Tällä välin voit valmistaa kasvisliemen, jos et ole sitä jo tehnyt.
3. Lisää kasvisliemi, tomaattipyre, suola, pippuri ja sokeri. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Keitä sillä välin makaronit kypsiksi.
4. Mausta keitto basilikalla ja anna jäähtyä hieman. Soseuta tehosekoittimessa, tarvittaessa useassa erässä. Kaada takaisin kattilaan, lämmitä ja lisää makaronit. Tarkista maku ja koristele halutessasi tuoreilla basilikanlehdillä.

06

07

08

09

11

12

Jokin aika sitten ostin luontaistuotekaupasta alennuksella Cocovin raakasuklaan valmistuspakkauksen, ja nyt aika oli sitten kypsä sen valmistamiseen. Olen kokeillut ko. pakkausta ennenkin, ja havainnut sen hyväksi. Raakasuklaan valmistamiseen ei toki tarvitse kaikkia niitä hienouksia mitä tästä paketista löytyy, enkä muutenkaan ole näiden maailman ääristä roudattujen superfoodien suuri ystävä, kun meillä on metsät pullollaan ihan omiakin superruokia. Mutta täytyyhän sitä tytön joskus hemmotella itseään!

15

14

16

Jos siis haluat helpolla tavalla tutustua raakasuklaan ihanaiseen maailmaan, niin tällainen paketti on varsin kätevä. Pakkauksessa olevaa kookosöljypurkkia lillutellaan kuumassa vedessä, kunnes se on juoksevaa. Sitten vesihauteessa sekaisin kookosöljy ja agavesiirappi, ja sekaan vatkataan yhdestä ja samasta pussista löytyvä kaakaovoi- ja jauhe sekä kaiken maailman jauheet kunnes saadaan juokseva seos. Suklaaseokseen voi sitten lisätä paketissa olevat gojimarjat ja/tai vaikkapa pilkottuja kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä. Minä laitoin osaan muoteista rouhittua saksanpähkinää, osaan gojimarjoja, osaan molempia. Sitten vain suklaat päälle ja jääkaappiin jähmettymään – tai jos sattuu olemaan hieman malttamatonta sorttia (kröhöm), niin pakastimeen. On hyvvee!

Yksinkertaisimmillaan olen tehnyt raakasuklaata siten, että neitsytkookosrasvaa, raakakaakaojauhetta ja hunajaa sekoitellaan vesihauteessa ja kaadetaan muotteihin jäähtymään. Tuunauksen taso on sitten ihan omasta mausta, viitseliäisyydestä ja kukkarosta kiinni!

13

17

18

19

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s