Salaatin voimalla halki Suomen

Kun junailee päiväseltään Oulusta Helsinkiin ja takaisin, ja lähtökin on ihanasti klo 5.20, tarvitaan tietysti maittavaa evästä. Tällä kertaa sellainen oli Once Upon a Chef -blogin pavuista, maissista, paprikasta ja avokadosta koottu ruokaisa salaatti. Mukana on myös mausteita, ja blogi kehottikin varaamaan saladdolle maustumisaikaa. Siispä sekoittelin ainekset illalla valmiiksi jääkaappiin, pilkoin aamulla avokadon sekaan ja ei kun purkkiin ja menoksi.

02

04

05

Tykästyin tähän salaattiin kovasti junaeväänä, sitä oli helppo ja siisti syödä lusikalla suoraan purkista ja jykevyytensä ansiosta se piti nälänkin hienosti tiessään. Tämä annos oli muuten varsin iso, söin osan jo iltapalaksi (hyvää tuoreeltaankin, mutta maustumisaika todella palkitsee!) ja junassakin sain tästä yhden ison ja yhden pienemmän annoksen. Toimisi varmasti myös vaikkapa grillausten lisukkeena, kuten alkuperäinen bloggaaja suosittelee, tai tortillojen täytteenä.

01

03

06

Salaattia pavuista, maissista, paprikasta ja avokadosta

1 purkki kidneypapuja
1 pussi pakastemaissia
1 punainen paprika
1 avokado
pieni pala punasipulia
(valkosipulia)
suolaa
cayenne-pippuria
1 rkl (intiaani)sokeria
extra virgin oliiviöljyä
1 lime
(tuoretta korianteria)

1. Huuhtele pavut ja sulata maissit. Pilko paprika varsin pieniksi kuutioiksi ja punasipuli hienoksi silpuksi. Pese lime hyvin, raasta kuori ja purista mehu. (Kun ruokaan käytetään sitrushedelmien kuorta, pyrin aina ostamaan luomuhedelmiä.) Sekoita salaatin ainekset kulhossa, lisää kunnon loraus öljyä ja mausteita oman maun mukaan, sekoittele hyvin.
2. Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa, pilko sitten avokado sekaan. Kätevimmin tämä käy leikkaamalla halkaistuun avokadoon veitsellä ”ristikko” ja kaivertamalla valmiit palaset sitten lusikalla ulos. Tarkista maku.

Muutama huomio mausteista: valkosipuli ja tuore korianteri antaisivat varmasti vielä ekstrapotkua tälle sekoitukselle. Itse jätin ne tällä kertaa pois, koska valkosipuli ja junamatkustaminen eivät ehkä olisi huomaavaisin mahdollinen yhdistelmä, ja koska tuoreyrteillä on taipumuksena jäädä nahistumaan jääkaappiini. Ehkä jonain päivänä olen ihminen, joka saa heti aikaiseksi silputa ylimääräiset yrtit pakastimeen. Sitä odotellessa.

07

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s