Kasvismoussakaa

Taisinpa tehdä sellaisen tempun, että uhoamisestani huolimatta laitoin gradun pariksi päiväksi jäähylle ja karkasin lauantai-iltana Kainuun perukoille Kuhmoon! Hyvä ystäväni on sieltä kotoisin, ja kun sain häneltä kyytitarjouksen ja tiesin että perillä on koolla hyviä tyyppejä ja mainio meininki, niin mikäs siinä. Ehdottomasti muutaman paniikissa kirjoitetun yön arvoinen reissu!

01

02

03

Lauantaina ennen lähtöä tein kasvismoussakaa, joka itse asiassa oli vegeaikojeni pääsiäislemppari. Resepti on mainiosta kasvisruokaopuksesta nimeltään The Essential Vegetarian Cookbook, myöskin vegeteiniaikojen peruja. Tämä ruoka on herkullinen, monipuolinen ja juhlavan näköinen – ei hassumpi yhdistelmä. Sitäpaitsi tässä on kaikkia hienoja asioita, kuten papuja, tomaattikastiketta, munakoisoa ja juustokuorrutus. Mm-m!

Minä tosin tein aika amatöörimokan kiireissäni, en esikäsitellyt munakoisoa mitenkään, iskin vain vuokaan ja ajattelin, että kai se siitä pehmenee. No ei pehmennyt. Suosittelen siis paahtamaan kevyesti öljyttyjä siivuja uunissa, kunnes ne ovat mukavasti pehmenneet.

05

04

Kasvismoussaka

Oliiviöljyä
Sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rasia tai tölkki herkkusieniä
2 purkkia tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä tai punaviinietikkaa
1 rkl tomaattipyrettä
oreganoa, Provencen yrttiseosta tms.
300-400 g kypsiä papuja
1 munakoiso

Kuorrutus
1,5 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1/4 tl paprikajauhetta
50 g raastettua parmesaania
korppujauhoja

1. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää viipaloidut herkkusienet, paistele kullanruskeiksi. Lisää tomaattimurska, punaviini(etikka), tomaattipyre ja yrttimauste. Kun kastike alkaa kuplia, madalla lämpöä reilusti ja hauduttele puolisen tuntia, tai kunnes kastike on paksuuntunut.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada pavut tasaiseksi kerrokseksi laakean vuoan pohjalle. Kaada päälle tomaattikastike, ja asettele paahdetut munakoisoviipaleet päällimmäiseksi.
3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään, kaada moussakan päälle ja anna seistä 10 minuuttia. Ripottele päälle juustoraastetta ja korppujauhoja (minulla oli aiemmista kokkailuista ylijäänyttä Polar-raastetta ja homejuustoa joten käytin ne, ja homejuusto sopi tähän aivan erinomaisesti). Paista uunissa 45-60 minuuttia, kunnes pinta on paahtunut kullanruskeaksi.

06

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s