Tomaattinen munakoiso-kesäkurpitsapaistos

Huh, enpä ole aikoihin ollut näin INNOISSANI! Eilen pantiin vähän lentoja tilaillen ja huviloita varaillen, ja sehän tarkoittaa, että kun graduni ja kaikkien aikojen viimeinen tenttini kuukauden päästä ovat paketissa, lähden siskoni ja henkisen siskoni kanssa Espanjan Aurinkorannikolle rellestämään! Kohteena on tarkemmin sanottuna Fuengirola, missä siskoni vastikään asui vajaan vuoden. Sinä aikana kävin pari kertaa häntä moikkaamassa, ja turistiviboistaan huolimatta paikka oli ihan tosi sympaattinen. Toisella reissulla mukana oli juuri tämä henkinen siskomme, ja jos siitä retkestä voi mitään päätellä, sanomista tulee taas ja rutosti. Vaan kylläpä sain potkua gradun loppurutistukseen!

04

Kuin etiäisenä olin varannut ainekset varsin välimerelliseen ruokaan, nimittäin munakoiso-kesäkurpitsapaistokseen. Mukana on myös tomaattimurskaa ja fetaa, joten aineksethan ovat lähes yksi yhteen rakastamani Välimeren kastikkeen kanssa, vähän eri muodossa vain. Mutta oli muoto mikä tahansa, näiden ainesten yhdistelmä taatusti sulattaa aina sydämeni. Tämäkin ohje on peräisin eilen hehkuttamiltani Food & Wine Magazinen nettisivuilta.

01

02

03

Tomaattinen munakoiso-kesäkurpitsapaistos

Oliiviöljyä
Kesäkurpitsa
Munakoiso
Sipuli
2 purkkia tomaattimurskaa
Suolaa ja pippuria
Kuivattua basilikaa
100 g fetajuustoa
Korppujauhoja

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa huuhdeltu munakoiso ja kesäkurpitsa pituussuunnassa vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Sivele oliiviöljyllä kevysti molemmin puolin, asettele leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda uunissa noin 15 minuuttia.
2. Tee tomaattikastike sillä aikaa kun kasvikset paahtuvat uunissa. Kuullota silputtua sipulia öljyssä, lisää tomaattimurskat ja mausteet. Hauduttele ilman kantta keskilämmöllä, kunnes osa kosteudesta on haihtunut. Puoletkin tästä satsista voisi kyllä riittää, mutta minusta on ihanaa että paistos on toooodella tomaattista!
3. Voitele laakea uunivuoka. Aseta paahdetut munakoisosiivut pohjalle, lusikoi päälle puolet tomaattikastikkeesta ja puolet fetajuustosta murusteltuna. Asettele päälle kesäkurpitsasiivut, lisää loput tomaattikastikkeesta ja fetasta. Ripottele päälle korppujauhoja tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 20 minuuttia, ja anna seistä viitisen minuuttia ennen tarjoilua. Tämän kaverina voisi toki tarjota vaikka riisiä tai pastaa, mutta itse vetelin aivan paljaaltaan. Pavut tomaattikastikkeen seassa voisivat olla mukava proteiinilisä.

05

06

6 kommenttia artikkeliin ”Tomaattinen munakoiso-kesäkurpitsapaistos

  1. Sen jälkeen ku oot saanu pakattavien tavaroiden listan tehtyä, voitkin alkaa suunnitella grillibileiden ruokalistaa. Omnomnom.

  2. Sun reseptit ovat kyllä niin mun mieleen! Just söin avokadokikhernemössöä:) Tagine ja tuo currykookosjuttukin on testattu ja erittäin hyviksi havaittu! Jatka samaan malliin! Kiitos.:)

  3. Kiva kuulla, että pääset reissuun. Buen viaje a Fuengirola! Jos et ole Fuengiolassa käynyt syömässä ravintola Vegetaliassa, suosittelen käymään. Sieltä saa ihan loistavaa kasvisruokaa.

    • Ooh, kiitos vinkistä! Ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen, että olisin tuolla käynyt. Täytyypä ehdottomasti testata! Muutenkin odotan reissua jo ihan vesi kielellä, espanjalaisilla kun on nämä ruokahommat aika hyvin hallussa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s