Synttäriruokaa

Perjantaina vietettiin rakkaan ystäväni kolmikymppisiä, ja joukkomuonittamisen suurena ystävänä tarjouduin tekemään kemuihin hieman syötävää. Muiden rahoilla kokkailu, mikäs sen parempaa! Suunnitelmaan kuuluivat lihapullat, pestoinen perunasalaatti, majoneesipohjainen pastasalaatti sekä tuorejuusto-jalapenotäytteiset lehtitaikinahyrrät.

04

05

08

Tämä oli siis suunnitelma, mutta torstai-iltana kokkaillessani olin aivan superväsynyt ja yhtäkkiä huomasin sekoittelevani pokkana pestoa pastan sekaan. No eipä siinä sitten auttanut muu kuin tehdä pottusalaatti perinteisesti majoneesimeiningeillä, tosin hieman erilaisin lisukkein: seassa oli cocktail-kurkkuja, keltaista paprikaa, herneitä ja fetajuustoa. Lopputulos oli varsin namia! Kastikkeeksi sekoittelin rutkasti majoneesia kermaviilipurkilliseen ja maustoin mustapippurilla. Salaatin innoittajana toimi Maku-lehden resepti.

01a

02a

03a

Lihapullien ohje puolestaan oli peräisin Pirkan nettisivuilta. (Pirkka! <3) Ruokakerman sijaan käytin tosin vettä ja jätin tomaatin pois kun en muistanut niitä ostaa. Tein tuplasatsin, ja siitä tuli 63 namia suupalaa. Pastasalaatti oli hyvin simppeli, punaista pestoa, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä punasipulia hienoksi silputtuna – kombo joka OLISI TOIMINUT tosi hyvin myös perunoiden kanssa. Söin pesto-perunasalaattia ensimmäisen kerran vuosia sitten ystäväni bileissä, ja ihastuin heti ikihyviksi. Suosittelen kokeilemaan! Kannattaa vain varmistaa, että olotila on vireä, eikä lähettyvillä ole keitettyä pastaa.

11

09

10

Yksi varsinainen reseptikin tähän on tietysti saatava, ja sen kunnian saa uusi tuttavuus, tuorejuusto-jalapenotäytteiset lehtitaikinahyrrät. Tämänkin reseptin löysin Pinterestin kautta kansasilaisesta My Homemade Life -blogista. Olivatpa muuten aivan mahtavia hyrrälöisiä! Raikas, kermainen tuorejuusto ja mukavasti potkivat jalapenot olivat ihan ässä yhdistelmä, ja ripaus sokeria täydensi makuelämyksen.

06

07

Tuorejuusto-jalapenohyrrät

600 g pakastelehtitaikinaa (sellainen yksi kokonainen levy)
1-2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa (à 200 g)
Purkillinen viipaloituja jalapenoja
Sokeria

1. Sulata lehtitaikina ja kauli pitkäksi, ohueksi levyksi.
2. Pehmennä tuorejuusto kulhossa, sekoita joukkoon hienoksi pilkotut jalapenot ja ruokalusikallinen sokeria. Juuston ja jalapenojen määrä on hieman harkinnanvarainen asia. Itse käytin kaksi rasiallista juustoa, mikä teki palasten käsittelystä varsin hankalaa ja sotkuista puuhaa. Toisaalta, lopputuloksessa mäskin suuri määrä palkitsi. Jalapenoja käytin reilun puolikkaan 220 gramman purkista, mikä oli aivan hyvä määrä jos tykkää suhteellisen tulisesta ruuasta.
3. Levitä tuorejuustotäyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa sitten hyrriksi. Tästä satsista tuli kolmisenkymmentä hyrrää.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, tai kunnes hyrrät ovat saaneet hieman väriä ja taikina näyttää kypsältä. Kannattaa sitten odotella tovi, sillä nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.

12

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Synttäriruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s