Mangolassi, aurinkoa lasissa

Tiedättehän sen keltaisen pirtelömäisen juoman, jolla saa kätevästi viimeisteltyä intialaisessa ravintolassa hankitun überähkyn? En ole muistaakseni koskaan tehnyt sitä itse, mutta eilistä kauppalistaa väsätessäni ajattelin, että maanantai-iltana samettinen mangopiristys voisi olla paikallaan. Voi, miten oikeassa olinkaan.

02

En oikeastaan tiennyt, mitä lassiin tulee (paitsi mangoa ja jugurttia), ja käyttämäni resepti Not A Leaf -blogista listasi lisäksi maidon, kardemumman ja ruusuveden. Googlailin hieman ympäriinsä selvittääkseni autenttisen lassireseptin salaisuudet, mutta näköjään variaatioita on loputtomasti. Niin no, tämähän on intialainen juoma, ja kun kyseessä on astetta isompi maa niin tuskinpa ne yhtä tiettyä reseptiä käyttävät. Joka tapauksessa hyvin tyypillinen ruokajuoma näyttäisi olevan suolainen, hedelmätön lassi. Olen kerran juonut suolaista jugurttijuomaa, ja voin kertoa etten enää ikinäkoskaan halua suolaa lähellekään jugurttiani. Yök.

Ei tästäkään juomasta tosin mitään suursuosikkiani tullut. Jotenkin miedon makuista, vaikka lisäsinkin mausteita alkuperäiseen reseptiin nähden. Mutta ei tätä varsinaisesti harmittanut juoda, joten postataan resepti kuitenkin tänne.

Mangolassi

1 tuore mango kuorittuna ja paloiteltuna
1,5 dl kreikkalaista jugurttia
1,5 dl maitoa/kauramaitoa tms.
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl ruusuvettä

03

01

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s