Hyvän olon kanelikaakao ja kvinoaa newyorkilaisittain

Kun perjantaina viettää lievästi sanottuna railakkaita opiskelijakinkereitä, ja lauantaina parantelee oloa vetämällä surutta kaikkea mistä ravitsemusterapeutit näkevät painajaisia, tuntuu urheilullinen sunnuntai yllättävän hyvältä ajatukselta. Lenkki ihanassa auringonpaisteessa ja salireipastelu palauttivat olon suht normaaliksi, ja päivälliseksikin teki sitten mieli fiksata jotain terveellistä hyvää.

01

02

03

05

Vaan toki ulkoilun päälle piti ensin saada kaakaota. Tavallinen O’Boy on tietenkin hyvää, mutta se sokerin määrä hirvittää, joten olen sitten kehitellyt hyvää tekevän version. Kutsukaa vain nihkeäksi terveysintoilijaksi, mutta en halua pilata liikunnan tuomaa euforiaa sokerin aiheuttamalla lässähdyksellä. Tämä juoma käy mielestäni aivan aidosta tavarasta, ja on oikeastaan suklaisempaakin!

Hyvän olon kaako

Kupillinen kauramaitoa
2 tl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
2-3 tl intiaanisokeria (hunajakin käy)
Kanelia

Kiehauta kauramaito kattilassa, vispaa sekaan kaakaojauhe ja intiaanisokeri. Mausta kanelilla.

06

07

Ja sitten siihen päivällisruokaan. Löysin Pinterestistä makoisan näköisen kvinoa-reseptin, ja lähempi klikkailu johdatti minut jenkkiläisen Whole Foods Marketin sivuille. Siitäpä tuli välittömästi mieleen parin vuoden takainen reissu New Yorkiin, joka oli kyllä aivan uskomaton paikka. Union Square Marketin Whole Foodsissa tuli käytyä pariinkin otteeseen, koska hotellimme sijaitsi vain muutaman korttelin päässä, ja sielläpä oli pohjoisen tyttö ihmeissään. Kolmessa isossa kerroksessa aitoa, täysipainoista ruokaa kauniisti esille aseteltuna! Noh, varmasti siellä oli tarjolla sellaistakin, mikä ei ihan täyttäisi terveellisyyskriteereitä, mutta olin kyllä vaikuttunut ja harmitti kovasti, ettei hotelliolosuhteissa oikein voinut täysipainoisesti hyödyntää paikan tarjontaa. Joka tapauksessa kaikesta huomasi, että luomu ja terveellisyys ovat Yhdysvalloissa iso trendi, ainakin kyseisessä metropolissa. Muutenkin New Yorkissa näkyi varsin timmin ja energisen oloista porukkaa – hieno saavutus kaupungissa, jossa aamiaismunakkaankin ohessa tarjoillaan automaattisesti ranskalaisia.

Tämä resepti tekee varmasti hyvää niin nykkiläiselle kuin härmän häjyllekin. Jos kvinoa ei ole ennestään tuttu, niin tämä eteläamerikkalainen kasvihan on yksi maailman vanhimmista viljelyskasveista, ja sen erikoisuus on siinä, että vaikka se on viljamaista, se sisältää paljon proteiinia. Muiden hyvien juttujen ohessa. Ja hyviä juttuja tämä ruoka on muutenkin pullollaan!

08

09

10

Parsakaalilla ja cashew-pähkinöillä höystetty kvinoa

Pieni purkki (n. 180g) aurinkokuivattuja tomaatteja
4 dl kasvislientä
1 punasipuli pilkottuna
1-3 valkosipulinkynttä
Rypsiöljyä
0,25 dl valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
0,25 dl sitruunamehua
2,5 dl kvinoaa
200 g pakasteparsakaalta
1 dl cashew-pähkinöitä
1-2 kevätsipulia

1. Kuullota punasipulia öljyssä, lisää pilkottu tai raastettu valkosipuli. Lisää pilkotut tomaatit (minä ostin vaihteeksi sun-kissed eli auringon suutelemia versioita – ne ovat pehmeämpiä ja mehevämpiä kuin loppuun asti kuivatut, ja mikäs sen ihanampi ajatus näin kevään korvalla kuin tulla auringon suutelemaksi!) ja nesteet, kiehauta.
2. Huuhtele kvinoa kylmässä vedessä sen pinnalla olevan karvaan saponiinin poistamiseksi, lisää pataan. Hauduta kannen alle 20 minuuttia. Paahda cashew-pähkinät kuivalla pannulla, rouhi sitten vähän pienemmiksi.
3. Lisää parsa kvinoaseoksen päälle ja hauduttele, kunnes se on kypsää. Tarjoile runsaan kevätsipulisilpun ja cashew-rouheen kera.

Tämä toimisi varmasti lisukkeena erilaisten asioiden kanssa, ja toisaalta tuonne sekaan voisi nakella vaikka kikherneitä tai tofukuutioita lisäproteiiniksi ja ruokaisuusarvon kasvattamiseksi. Epäilemättä tämä on myös hyvä lounaseväs, joka maistuu kylmänäkin.

11

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s