Pinaattikeittoa omin pikku kätösin

Tilanne: nälkä, ja kaapissa lähes täysi pussillinen kriittistä pistettä lähestyvää tuorepinaattia sekä vajaa rasiallinen sulatejuustoa. Seuraa pari kysymystä:

1) Olenko muuten koskaan tehnyt itse pinaattikeittoa? —> En! Testataan!
2) Sopisikohan sulatejuusto pinaattikeittoon? —> Sulatejuusto sopii mihin vaan! Testataan!

03

04

Niinpä esiin kaivetaan Kotiruoka-niminen klassikkokeittokirja, joka onkin oikeastaan ainoa keittokirja, jonka ihminen ikinä tarvitsee. Sitä on julkaistu jostain Kustaa Vaasan ajoista lähtien, ja siitä löytyy kaikki tarvittava – esimerkiksi juuri pinaattikeitto. Oman opukseni sain ylioppilaslahjaksi, ja siinä missä lakkiaisrahoilla ostettu kuvaputkitelkkari alkaa jo nyt olla todellinen paloturvallisuusriski, tämä kirja on käypää kamaa vielä sittenkin, kun en enää tunnista lukion luokkakuvista edes omaa naamaani.

Mutta asiaan.

Aika luvattoman monet klassiset ”kotiruuat” tuntee lähinnä eines- tai kouluruokaversioina. Onko joku joskus tehnyt itse maksalaatikkoa? En minä! Mutta nytpä olen tehnyt pinaattikeittoa, goes as follows.

Pikkuisen tuunattu pinaattikeitto

n. 1 litra tuoretta pinaattia (tai noin 150g pakastettua)
1-2 rkl voita
2-3 rkl (täysjyvä)vehnäjauhoja
n. 1 litra kasvis- tai lihalientä
n. 100 g sulatejuustoa
(Suolaa)
Valkopippuria
Muskottia
Kirveliä

1. Huuhtele pinaatti, hauduta pehmeäksi kattilassa pienessä vesimäärässä. Valuta ja hienonna.
2. Kiehauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää neste ja sekoita, kunnes keitto sakenee. Lisää pinaatti ja hauduta noin 10 minuuttia.
3. Mausta (suolaa ei välttämättä tarvita, koska liemi ja juusto ovat suolaisia jo itsessään) ja lisää sulatejuusto, sekoittele kunnes se sulaa. Tarjoa keitto munanlohkojen kanssa, eikä karjalanpiirakkakaan ole pahitteeksi.

Tämä oli niin helppotekoista ja hyvää, että herää kysymys, miksi ihmeessä en ole tehnyt tätä aiemmin? No, nyt tämä jää takuulla repertuaariini. Sulatejuuston ohella myös muskotti ja kirveli olivat omia lisäyksiäni, ja ne antoivat kyllä oikein mukavan säväyksen. En ole tähänkään asti pahemmin pakastepinaattikeittoja harrastanut, mutta nyt niille on vielä vähemmän käyttöä!

02

06

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s