Talvipäivän juustoinen tonnikalakastike

Kuules kevät, mikä se tämmöinen homma on? Ensin viekoitellaan leudoilla lämpötiloilla ja aurinkolasikeleillä, sitten runnotaan himopakkaset päälle. Ei siinä, kyllä tuolla tänään sai aurinkolaseissa polkea, mutta silmämunat niiden takana meinasivat kyllä jäätyä.

Noh, eihän se sinänsä yllätyksenä tule, että Suomessa voi maaliskuussa olla vielä aivan hiton kylmä, mutta aina pitää lämpimikseen vähän napista.

Toinen mikä lämmittää, on hyvä ruoka. Eikä tarvitse olla mitään extremeä, lähikaupan antimista saa loihdittua oikein kelvollisia pakkaspäivän aterioita. Niin kuin vaikka tämän tonnikalakastikkeen, joka höystetään tomaattimurskalla, kasviksilla ja sulatejuustolla. Olen tehnyt tätä vuosikausia, enkä kuollaksenikaan muista, mistä resepti on peräisin, mutta namia on! Yleensä vältän tonnikalan ostamista sen epäekologisten kalastusmenetelmien vuoksi, mutta joskus on vain pakko olla huono ihminen. Tähän soosiin käyvät monenlaiset kasvikset, itse nappasin kaupasta pienen purkin herkkusieniä, koska sydän sanoi niin.

01

03

Juustoinen tonnikalakastike

Oliiviöljyä
Sipuli (pieni tai puolikas isommasta)
Paprika (sama kuin edellä)
1 purkki tomaattimurskaa
1 tölkki tonnikalaa
Paketillinen sulatejuustoa
Suolaa ja pippuria
Oreganoa, timjamia, paprikajauhetta

1. Kuullota pilkottua sipulia hetki oliiviöljyssä. Lisää paloiteltu paprika (ja mahdolliset muut kasvikset), paistele tovi kunnes pehmenevät aavistuksen verran.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet. (Varovasti sen suolan kanssa, koska sulatejuustokin on melko suolaista.) Hauduta ilman kantta, kunnes tomaattimurskan enimmät nesteet ovat haihtuneet (n. 5-10 min.), ja kasvikset ovat vielä mukavan rapsakoita.
3. Sekoita joukkoon valutettu tonnikala, lisää sitten sulatejuusto köntteinä. Määrä on vähän makuasia, itse käytin reilu puolet 250 gramman rasiasta. Muuten laittaisin vaikka kaksi pakettia, mutta kun ne kalorit, ne kalorit. Sekoittele laiskanpulskeasti, kunnes juusto on kokonaan sulanut kastikkeeseen.
4. Tarjoile pastan kanssa. Toki lisukkeeksi voisi käydä myös vaikka riisi tai ohra.

06

2 kommenttia artikkeliin ”Talvipäivän juustoinen tonnikalakastike

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s