Caesarin inspiroimaa salaattia

Reippaan graduilun lomassa havahduin siihen, että pitäisi kai syödäkin. Keittiöstä löytynyt parmesaani ja paahtoleipä herättivät mieliteon suurta suosikkiani caesar-salaattia kohtaan. Muuta asiaankuuluvaa kaapista ei kuitenkaan löytynyt, joten tapani mukaan sovelsin.

04

02

06

03

Tiedättehän muuten, miten salaattiin tulee yleensä laitettua sitä mitä aina ennenkin? Minulla on siihen kätevä vastalääke: mene kauppaan ja valitse vaikkapa viisi ainesosaa, joita et ole koskaan käyttänyt salaattiin. Muista vihannesosaston ohella myös hedelmätiski, säilykehylly, juusto-osasto ja pähkinävalikoima. Toinen vaihtoehto on tehdä sama kotioloissa, niin kuin minä tänään.

Based on a True Story -salaatti

Tuoretta pinaattia
Parmesaania
Täysjyväpaahtoleipäviipale
Päärynä
Pikkukourallinen pekaanipähkinöitä
Keitetty kananmuna

1. Paahda leipä paahtimessa tai pannulla ja leikkaa kuutioiksi. Paahda ronskisti rouhitut pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Kuori ja paloittele päärynä ja kananmuna. Veistele parmesaanista lastuja.
2. Levitä lautaselle huuhdeltuja pinaatinlehtiä ja kasaa muut ainekset päälle.

08

07

Jaksan todella harvoin tehdä salaattikastikkeita, mutta googlettaessani huvikseni aidon caesar-kastikkeen reseptiä, löysin Kotilieden sivuilta soosiohjeen, johon minulla sattui olemaan kaikki ainekset. Lähempi tarkastelu osoitti, että aidosta caesar-kastikkeesta sen erottaa vain anjovisten puuttuminen. Päätinkin kokeilla ohjetta odotellessani kananmunan kiehumista. Siitähän tuli varsin hyvää!

Caesar-kastike

1 valkosipulinkynsi (itse käytin tooosi pienen ja senkin vain osittain)
1 munankeltuainen
2 tl punaviinietikkaa tai sitruunamehua
Mustapippuria
Dijonin sinappia tai Worcestershirekastiketta
1/2 – 3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl parmesaania raastettuna

1. Riko keltuainen kulhoon ja raasta sekaan valkosipuli. Lisää punaviinietikka tai sitruunamehu, mustapippuria ja terästykseksi sinappia tai muutama tippa Worcestershirekastiketta (itse laitoin molempia, koska enemmän on aina enemmän).
2. Vatkaa sauvavatkaimella (en omista, käytin vispilää ja hyvä tuli) ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Tarkista maku ja lisää joukkoon raastettua parmesaania.
3. Läträä salaatin sekaan ja myhäile tyytyväisenä.

09

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s