Maailman parrain mössö

Jestas sentään! Jopa meinasin tuolilta pudota, kun vilkaisin tämän päivän kävijälukuja. Että onko äiti käynyt täällä monta sataa kertaa. Sittenpä huomasin, että Pastanjauhantaa-blogi oli superystävällisesti vihjannut tekeleestäni lukijoilleen – todella suuri kunnia, sillä kyseessä on oma lemppariblogini, ja Suomen ruokablogien ehdotonta parhaimmistoa. Kiitos, kiitos ja kiitos! ❤

Kiitos myös teille, jotka tänne klikkailitte katselemaan, ja tervetuloa! Tänään onkin überkulinaristeille ja gourmet-kikkailijoille aivan erityinen herkkupala tarjolla, nimittäin – tadaa – haarukalla noin kolmessa minuutissa valmistettava mössö. Sitä minä äsken tein, ja sen tahdon nyt kanssanne jakaa.

01

02

03

Kävin nimittäin tänään uimassa ehkä ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen, ja samantien ajatukset palasivat lapsuuden uimahallireissuihin. Muistelin myös, että mitä sitä lapsena syötiin iltapalaksi, ja etsimättä mieleen nousivat iskän tekemät kerrosvoileivät, jotka oli leikattu kolmion muotoisiksi. Päätin sitten, että kolmioleipää on nyt saatava.

Lapsuuden leivissä täytteenä taisi kyllä olla juustoa ja makkaraa, mutta minäpä survoin itselleni avokado-kikhernemössöä, joka on ehkä lempimössöni maailmassa! Yksinkertaisuudessaan ihan käsittämättömän mahtava. Se sopii lisukkeeksi erilaisille asioille, kulhosta sellaisenaan syötäväksi (silloin voi lisätä raejuustoa) tai kuten nyt, leivän väliin. Alunperin löysinkin tämän Two Peas & Their Pod -blogista, kun etsin ideoita junamatkan eväsleiviksi. Kelpasi tsukutella, ja tänään kelpasi ravita uimisen uuvuttamaa kehoa. Miten siinä touhussa voikin tulla niin raivokas nälkä?

Avokado-kikhernemössö

1 kypsä avokado
1 tlk kikherneitä huuhdeltuina
Sitruuna- tai limemehua
Suolaa ja pippuria
Chilihiutaleita

1. Muussaa avokado ja kikherneet haarukalla tasaiseksi mössöksi, mausta reilulla kädellä. Valmis!
2. Kolmioleipiä varten paahda pari leipäviipaletta, levitä toiselle mössöä, aseta päälle vähän salaattia tai pinaattia, lätkäise toinen leipäviipale päälle ja leikkaa poikittain kahtia. Oijoi!

04

05

06

4 kommenttia artikkeliin ”Maailman parrain mössö

  1. Uuu!!! Avokado ja kikiherneet ovat niin hyviä yhdessä. Syksyn jossain Pirkkalehdessä tms oli avokadohummuksen ohje. Ero sinun käyttämään ohjeeseen ei ole suuri. Pirkan versioon tulee juustokuminaa. Täytyy ottaa tämäkin mössö taas ruokalistalle.

  2. Jee, blogini eka kommentti! Kiitos siitä! 😀 Ja joo, nuo ainekset on kyllä yhdessä enemmän ko osiensa summa! Juustokumina voisikin olla kiva lisä tohon, kiitos vinkistä. 🙂

  3. Aivan loistoblogi löytyikin! Ihania ”mössöjä”. Aah avokado, ja multa löytyy suoraan Marokosta tuotu taginepata. Nyt sun innoittamana taidan sen kaivaa kaapista.

  4. Mantelikakku, tuollainen arvio kyllä lämmittää suuresti uuden bloggaajan mieltä! Kiitos paljon! 🙂 Oma tagine on Oulun Stockalta, mutta jos/kun joskus käyn Marokossa niin täytyy tuoda sieltä vaikka minimalli tarjoiluastiaksi ja matkamuistoksi. Intoa kokkailuun! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s