Raakalaispallerot

Maanantaihan se. Tarvitseeko sanoa enempää selitykseksi sille, että lumipyryn armoilta kotiin päästyäni teki hulluna mieli jotain makeaa? Noh, onneksi olen paitsi liian laiska raahautumaan kauppaan karkkien perässä, myös remontoinut viime aikoina elämäntapojani niin, ettei maanantainen karkkipäivä kerta kaikkiaan käy laatuun. Onneksi on vaihtoehtoja, niin kuin vaikka nämä cashew-pähkinöistä ja kaurahiutaleista valmistetut namipallerot!

Pari vuotta sitten innostuin raw foodista eli raakaravinnosta, ja testailin aika paljon erilaisia reseptejä. Joukossa oli sekä hittejä että huteja, mutta pidemmän päälle etenkin suolaiset ruuat (eli kylmät kasvismössöt) alkoivat vähän tympiä. Jälkkäreihin sen sijaan tykästyin suuresti, ja ne ovatkin jääneet suhteellisen pysyväksi osaksi ruokavaliotani. Makeita herkkuja, jotka tekevät keholle hyvää – voisiko olla parempaa?!

02a

03a

04a

Toki täytyy muistaa, ettei raakajuttujakaan voi surutta syödä – yleensä mukana on kookosrasvaa ja suuri määrä pähkinöitä, eli energiaa kertyy kyllä. Mutta kun tekee auttamattomasti mieli jotain makeaa, niin kyllähän raw-makeiset ovat taatusti parempi vaihtoehto kuin valkoista sokeria ja kaiken maailman teollista shaibaa sisältävät normikarkit.

Ihannemaailmassa pitäisin aina pakastimessa jotain tämäntyyppisiä palleroita, ja sieltä sitten nappaisin kun mieliteko iskee. Yhden tai kaksi hitaasti nautiskelisin. Tässä todellisessa maailmassa koko mässysatsi katoaa parempiin suihin viimeistään valmistusta seuraavana päivänä, joten kovin usein ei näitä kärsi tehdä. Kalifornialaisesta Averie Cooks -blogista peräisin oleva ohje jäljittelee jenkkien rakastamaa cookie dough’ta eli keksitaikinaa. Eikä ihan huonosti jäljittelekään!

Rusinaiset keksitaikinapallerot

1,5 dl cashew-pähkinöitä
Vajaa desi kaurahiutaleita
2 rkl agavesiirappia
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
Rusinoita

1. Hurista pähkinät ja kaurahiutaleet tehosekoittimessa jauhoksi.
2. Lisää siirapit ja vanilja, sekoita tasaiseksi massaksi. Jos sinulla on superhyvä blenderi, massa syntyy sen avulla. Omani ei ole mikään huipputehokas, joten hermoromahduksen välttämiseksi sekoitin siirapit jauhoihin kulhossa käsipelillä. Lopuksi sekaan sotketaan sopiva määrä rusinoita.
3. Pyörittele massa palluroiksi, heittäydy horisontaaliasentoon ja mussuta maanantai kauas pois mielestäsi!

05a

07a

4 kommenttia artikkeliin ”Raakalaispallerot

  1. Nämä täytyy ottaa kokeiluun! Itse vannon raakasuklaan nimeen, mutta kaikki tervelliset-itsepetos-kokeilut ovat aina tervetulleita 🙂 Kiitos tästä!

    • Eipä kestä, ja kiitos visiitistä! 🙂 Raakasuklaa on kyllä tosi <3, mutta raw foodin maailmasta löytyy rohtoja makeahampaan kolotukseen vaikka millä mitalla! Kannattaa tutustua esim. ruotsalaisen Erica Palmcrantzin meininkeihin. Tosi hauskan oloinen blogi muuten sulla, täytyypä ottaa sieltä juttuja testailuun!

Jätä kommentti Jauhemaksa Peruuta vastaus