Kuumat kakkuset

Ah. Mikään ei luo uskoa omaan elämänhallintaan ja kunnon kansalaisuuteen kuin a) herääminen lauantaiaamuna ilman krapulaa ja b) pannukakkujen paistaminen kiireettömän viikonloppuaamun aamupalaksi. Eikä nyt puhuta mistään littanoista lättysistä, vaan kunnon pulleista jenkkiversioista. Sellaisia kun paistelee, niin ihan on olo kuin jostain amerikkalaisesta perheleffasta tai Gilmoren tytöistä konsanaan.

01a

02a

03a

Tämä resepti on peräisin Pipsa Hurmerinnalta, ja itse olen bongannut sen Glorian kuudennesta ruokakirjasta. Tai no, alkuperäinen resepti on peräisin häneltä, ja nimeltään se on ricotta-mustikka-hotcaket. Olen kuitenkin modifioinut sitä useastakin syystä: kuten eilisestä postauksesta ilmeni, löysin kaupasta vain mascarponea, joten koska olen joskus nähnyt vastaavan pannukakkureseptin ko. juustolla, päätin testata sitä. Lopputulos oli itse asiassa täyteläisempi kuin ricottalla. Toiseksi, valkoinen vehnäjauho on mielestäni ihmisravinnoksi kelpaamatonta huttua, joten olen korvannut sen speltti- ja ruisjauhoilla. Kolmanneksi, en todellakaan maksa jotain viittä euroa muutamasta kaukaa roudatusta pensasmustikasta, eikä omasta pakastimestani tänä vuonna löydy mustikoita, joten jätin marjat suosiolla pois. Alla siis oma versioni reseptistä.

Elämänhallintapannarit

1 tlk (250g) ricottaa/mascarponea
1 dl maitoa
4 kananmunaa
2,5 dl speltti- ja ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
(Mustikoita)
Voita paistamiseen

1. Sekoita yhdessä kulhossa juusto, maito ja keltuaiset, ja toisessa jauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistäs keltuais- ja jauhoseokset, kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.
3. Paista pannulla voissa kullankeltaiseksi molemmilta puolilta.

04a

05a

06a

Jenkkipannareihinhan kuuluu vaahterasiirappi, mutta myös juokseva hunaja tai agavesiirappi ovat mainioita vaihtoehtoja. Itse tykkään syödä pannareiden kanssa banaaniviipaleita ja mansikoita, mutta näiden kanssahan sopivat loppujen lopuksi mitkä tahansa marjat tai hedelmät.

Kun olin paistanut reilu puolet taikinasta, lisäsin hetken mielijohteesta lopputaikinaan raastettua appelsiininkuorta ja kanelia. Antoi ihan hauskan säväyksen! Testasin myös jossain näkemääni ideaa, että paistetaan taikina piparimuotin sisällä. Unohdin vaan rasvata sen muotin, joten pannari irtosi vähän rumasti. Eikä sitä nyt muutenkaan näin suomalaisena voi tehdä ITSELLEEN kuin korkeintaan YHDEN sydämenmuotoisen pannukakun.

09a

08a

13a

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s